(VIDEO) SANDERS I DEMOKRATE ODUŠEVLJENE: Super što je Tramp povukao Ameriku iz TTP!
Foto: Rojters

Presedan u političkoj igri

(VIDEO) SANDERS I DEMOKRATE ODUŠEVLJENE: Super što je Tramp povukao Ameriku iz TTP!

Planeta -

Bivši predsednički kandidat Berni Sanders, kao i pojedine demokrate pozdravili su odluku Donalda Trampa da povuče američko članstvo iz Transpacifičkog trgovinskog sporazuma (TTP).

"Drago mi je da je Transpacifički trgovinski sporazum mrtav", rekao je Sanders.

Sanders, koji sebe opisuje kao demokratskog socijalistu, vodio je žestoku kampanju protiv Trampovog ulaska u Belu kuću. Međutim, nakon izbora, on je izrazio otvorenost za saradnju sa Trampom, sa čijom je politikom protiv globalnih trgovinskih sporazuma saglasan.

"U poslednjih 30 godina, imali smo niz trgovinskih sporazuma, koji su nas koštali miliona plaćenih poslova i koji su doveli do smanjenja plata ameeričkim radnicima", rekao je Sanders.

"Ako je predsednik Tramp ozbiljan u svojoj nameri da pomogme američkim radnicima, ja ću biti oduševljen da radim zajedno sa njim", dodao je.

I demokratski senatori Bob Kejsi (Pensilvanija) i Tami Boldvin (Vinskonsin) rekli su da njihove države podržavaju Trampa. Senatori su i na svojim tviter nalozima objavili da je povlačenje SAD iz Transpacifičkog trgovinskog sporazuma dobar prvi korak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track