TRAMP ISPUNJAVA GLAVNO OBEĆANJE: Počinje izgradnja zida na granici sa Meksikom!
Foto: AP

obećano učinjeno

TRAMP ISPUNJAVA GLAVNO OBEĆANJE: Počinje izgradnja zida na granici sa Meksikom!

Planeta -

Novi predsednik SAD Donald Tramp izdao je danas ukaz za početak izgradnje zida duž granice sa Meksikom, što je korak ka pooštravanju američke imigracione politike, preneli su svetski mediji.

Tramp je takodje odobrio meru kojom će biti smanjeno finansiranje takozvanih gradova utočišta za imigrante koji nemaju dokumenta, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Izgradnja zida dugačkog oko 3.200 kilometara (2.000 milja) na američko-meksičkoj granici jedno je od ključnih Trampovih obećanja tokom izborne kampanje.

"O tome smo govorili od samog početka", rekao je Tramp prilikom potpisivanja ukaza.

Iako je Tramp ranije u više navrata rekao da će biti izgradjen zid, njegov portparol Šon Spajser je naveo danas da je američki predsednik zatražio izgradnju "velike fizičke barijere", javila je agencija AP.

Meksički predsednik Enrike Penja Njeto, koji je rekao da njegova zemlja neće platiti zid, sastaće se sa Trampom sledeće nedelje u Beloj kući.

Tramp još razmatra detalje planova za ograničenje dolaska izbeglica u SAD.

Sadašnji predlog predvidja najmanje četvoromesečni prekid prihvata izbeglica, kao i privremenu zabranu za ljude iz nekih većinski muslimanskih zemalja, prema navodima jednog predstavnika organizacija za javnu politiku koji prati pitanja izbeglištva.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track