(VIDEO) U ZNAK PROTESTA: Medlin Olbrajt postaje muslimanka
Foto: Reuters

Cirkus

(VIDEO) U ZNAK PROTESTA: Medlin Olbrajt postaje muslimanka

Planeta -

Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt je spremna da se registruje kao muslimanka iz "solidarnosti sa migrantima", prema kojima zaoštrava politiku predsednik SAD Donald Tramp.

"Na statui Slobode nema malih slova. Amerika mora da ostane otvorena za ljude svih vera i porekla“, napisala je Olbrajtova u svom na Tviteru, misleći na Kip slobode u Njujorku, pored kojeg je dugo radio migrantski centar za ulazak u SAD", napisala je ona.

"Odrasla sam kao katolkinja, postala episkopka (vernica Episkopalne crkve), a zatim saznala da je moja porodica bila jevrejska. Spremna sam da se registrujem kao muslimanka u znak solidarnosti", dodala je 70-godišnja bivša državna sekretarka SAD.

Tramp je u sredu potpisao ukaz o početku rada na izgradnji zida na granici sa Meksikom, kao i o drugim merama za borbu protiv nelegalnih migranata i stranih kriminalaca. Pojavila su se saopštenja i da predsednik namerava da ograniči ulazak migranata iz 7 muslimanskih zemalja gde džihadisti seju teror.

Medlin Olbrajt je postala ozloglašena po svojoj izjavi da je vredela smrt 5.000 iračke dece zbog ostvarenja ciljeva tadašnje američke administracije u Iraku.

Zatim je izazvala bunt u naciji izjavom da u paklu postoji posebno mesto za žene koje ne podržavaju Hilari Klinton u američkoj predsedničkoj trci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track