TRAMP PORUČIO MEKSIČKOM PREDSEDNIKU: Ako nećeš da platiš zid, bolje ne dolazi u Ameriku!
Foto: Reuters

Nije raspoložen za sastanak

TRAMP PORUČIO MEKSIČKOM PREDSEDNIKU: Ako nećeš da platiš zid, bolje ne dolazi u Ameriku!

Planeta -

Američki predsednik Donald Trampa poručio je danas meksičkom kolegi Enrikeu Penji Njetu da bi trebalo da otkaže predstojeću posetu Vašigtonu ukoliko Meksiko odbija da plati izgradnju zida duž granice dve zemlje.

"Ukoliko Meksiko nije spreman da plati za preko potreban zid, onda bi bilo bolje da se otkaže predstojeći sastanak", naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Podsetio je i da trgovinski deficit SAD sa Meksikom iznosi 60 milijardi dolara, preneo je Rojters.

Njeto je prethodno poručio da Meksiko neće da plati pogranični zid Donalda Trampa. On je to izjavio pošto je američki predsednik potpisao direktive za izgradnju zida na granici sa Meksikom koji će biti dugačak 3.200 kilometara.

Predsednik Meksika nije komentarisao spekulacije da, posle odluke Trampa, razmatra mogućnost da otkaže planiranu posetu Vašingtonu sledeće nedelje.

Tramp je juče u Ministarstvu unutrašnje bezbednosti rekao da njegove akcije u vezi imigracije pokazuju da SAD vraćaju kontrolu na svojim granicama.

FOTO: Fonet/AP
FOTO: Fonet/AP

Tramp je naveo da će njegova administracija raditi zajedno sa Meksikom na povećanju bezbednosti obe zemlje, kao i da će blisko sarađivati po tom pitanju.

"Sačuvaćemo živote na obe strane granice", rekao je Tramp, nakon potpisivanja direktiva o podizanju zida na granici sa Meksikom.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prva sedmica Trampove vladavine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track