BLAGAJNICA 16 GODINA POTKRADALA FIRMU: Evo kada su je konačno otkrili
Foto: AP

Lepljivi prsti

BLAGAJNICA 16 GODINA POTKRADALA FIRMU: Evo kada su je konačno otkrili

Planeta -

Blagajnica koja je nekad bila zaposlena u jednoj od vodećih američkih firmi za spomenike i graviranja, ukrala je najmanje 9,5 miliona dolara od svoje kompanije u 16 godina koliko je radila tamo, rekli su državni tužioci u sredu na sudu u Pitsburgu.

Tvrde da je 55-godišnja Sinthija Mils krala novac od 1999. do 2015. godine, u periodu kad je radila za Metju Internešenel korporaciju. Optužena je da je podizala novac pomoću čekova koji su bili izdati na ime kompaniju ili bi ih naprosto preusmerila na bankovni račun lažne kompanije kojim je ona upravljala.

Mils je sada optužena za prevaru, neplaćanje poreza i pranje novca. Kompanija je svojevremeno objavila izveštaj u kojem su napisali da se bivša zaposlenica, Mils, našla pod sumnjom da je ukrala 14 miliona dolara, nakon čega su tužioci predali nalog da joj se zapleni jahta od 645.000 dolara, dva Mercedesa i Ford Fokus koje je navodno kupila sa kompanijskim novcem.

Iako se gospođa dosad na sudu izašnjavala da nije kriva, njen advokat kaže da će ipak priznati krivicu i sarađivati sa tužilaštvom.

(Telegram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track