MOSKVA VEĆ RADI NA SASTANKU SA TRAMPOM: Prvi susret dvojice predsednika I PRE OČEKIVANOG!
Foto: Rojters

Istorijski susret blizu

MOSKVA VEĆ RADI NA SASTANKU SA TRAMPOM: Prvi susret dvojice predsednika I PRE OČEKIVANOG!

Planeta -

Kremlj je danas saopštio da je prerano razgovarati o bilo kakvim mogućim dogovorima sa SAD po pitanju sankcija Rusiji, ali da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da se sastane sa američkim kolegom Donaldom Trampom pre samita G20 u julu ove godine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je telefonski razgovor Putina i Trampa u subotu potekao dobro, ali da se teško može govoriti o bilo kakvim dogovorima o sankcijama.

"Za početak moramo da odredimo datum i vreme sastanka dvojice predsednika", rekao je Peskov dodajući da se na tome radi i da bi sastanak mogao da se održi pre samita G20, koji je zakazan za 7. i 8. jul u Hamburgu.

Peskov je rekao da Putin i Tramp nisu razgovarali o sankcijama u subotu, tokom svog prvog razgovora od inauguracije Trampa za predsednika SAD, navodi Rojters.

"Videli smo spremnost da se reše teški problemi kroz dijalog, na koji predsednik Putin već dugo poziva i, nažalost, prethodnih godina nije naišao na odgovor", rekao je Peskov.

Peskov je dodao da zajednička borba protiv terorizma, mere za održavanje strateške stabilnosti, rešavanje regionalnih sukoba i razvoj bilateranih odnosa mogu postati "tačke saglasnosti" u odnosima između Rusije i SAD, preneo je TAS S.

Nakon telefonskog poziva američkog predsednika Donalda Trampa ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, Bela kuća je saopštila da je razgovor bio pozitivan i "početak poboljšanja odnosa SAD i Rusije" dok je Kremlj naveo da su Putin i Tramp dogovorili da razvijaju odnose na "jednakim osnovama, a obe strane su ukazale na potrebu koordinirane borbe protiv Islamske države.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

10 RAZLOGA ZA SUSRET PUTINA I TRAMPA U BEOGRADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track