(UZNEMIRUJUĆI VIDEO 18+) PRŠTI I NEBO I ZEMLJA Ukrajinci zasipaju raketama Donjeck i Svjetlodarsk!
Foto: Printscreen YouTube

Stravičan napad

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO 18+) PRŠTI I NEBO I ZEMLJA Ukrajinci zasipaju raketama Donjeck i Svjetlodarsk!

Planeta -

Ukrajinska vojska napala je juče balističkim raketama "Točka-U" Donjeck, centar samoproglašene Donjecke Narodne Republike na istoku Ukrajine, a artiljerija je žestoko granatirala Svjetlodarsk.

Artiljerijski napad na Svjetlodarsk na istoku Ukrajine započeo je u večernjim časovima. Snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike odgovorile su na napad, a nije saopšteno da li je bilo žrtava među civilnim stanovništvom i koliko.

Donjeck je još gore prošao - ukrajinske snage zasule su ga balističkim raketama "Točka-U". To je mobilni raketni sistem koji se koristi za precizne napade na važne položaje, a eksplozivno punjenje može da bude zamenjeno nuklearnom, biološkom ili hemijskom bojevom glavom.

Ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin upozorio je danas da Kijev ne zanima normalizacija situacije u pobunjenom Donbasu, nego da reši konflikt vojnim putem.

I predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče ukrajinske snage napadaju Donbas jer je Kijevu potrebna infuzija novca od EU, pa pokušava da se prikaže kao žrtva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja