IRAN ODGOVARA NA SANKCIJE: NajavIili novo lansiranje balističkih raketa!
Foto: Printscreen YouTube

NOVA PROVOKACIJA

IRAN ODGOVARA NA SANKCIJE: NajavIili novo lansiranje balističkih raketa!

Planeta -

Komandir Revolucionarne garde rekao je danas da će iskoristiti rakete protiv neprijatelja koji zaprete bezbednosti zemlje, javlja Rojters.

"Radimo danonoćno da zaštitimo Iran. Ukoliko vidimo i najmanji pogresan korak kod neprijatelja, poslaćemo rakete na njih", izjavio je brigadni general Amir Ali Hadžizadeh.

Dan nakon što je administracija predsednika SAD Donalda Trampa uvela sankcije Teheranu za nedavni test balističke rakete, Iran je najavio vojnu vežbu u cilju ispitivanja radarskih i raketnih sistema.Iako su tenzije između Tehrana i Vašingtona porasle, ministar odbrane SAD, Džejms Matis izjavio je danas da nije razmatrao povećanje broja vojnika na Srednjem Istoku kao odgovor na nedolično ponasanje Irana, ali je upozorio da se iranske radnje neće ignorisati.

Na udaru sankcija, prvih koje je administracija Donalda Trampa uvela Iranu, našlo se 13 pojedinaca i 12 kompanija u Iranu i Kini, za koje su SAD utvrdile da podržavaju raketni program Teherana i vojne snage Revolucionarne garde.

"Konstantna podrška Irana terorizmu i razvoju programa balističkih raketa predstavlja pretnju po region, po naše partnere širom sveta i po SAD", izjavio je vršilac dužnosti direktora Kancelarije američkog ministarstva finansija zadužene za kontrolu aktiva u inostranstvu.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track