Najnovije vesti

BUDISTIČKI MONAH DILER: U autu mu našli 400.000 pilula, u manastiru još 4 miliona i arsenal oružja!
Foto: Profimedia

Gori od kriminalaca

BUDISTIČKI MONAH DILER: U autu mu našli 400.000 pilula, u manastiru još 4 miliona i arsenal oružja!

Planeta

JANGON - Policija u Mijanmaru uhapsila je budističkog sveštenika pošto je u njegovom autu i u manastiru pronađeno više od 4,5 miliona pilula metamfetamina, ali i čitav arsenal oružja.

Sveštenika po imenu Arsara i dalje ispituju u policiji, nakon što je ga je posle anonimne dojave policija zaustavila na severu provincije Rakine blizu granice sa Bangladešom, rekao je policajac Mong Mong Jin.

 

Jin je rekao da je jedinica za borbu protiv narkotika u autu pronašla 400.000 pilula, da bi zatim tokom pretresa u manastiru pronašla još 4,2 miliona pilula zajedno sa granatama i municijom.

 

Mijanmar je jedna od vodećih zemalja sveta po proizvodnji droge, posebno metamfetamina, opijuma i kanabisa. Pilule metamfetamina, stimulativne droge, popularne su širom Azije medju raznim slojevima stanovništva, od bogatih ljudi željnih zabave do fabričkih radnika na dugim smenama.

 

Krijumčarenje droge je u porastu posebno u Rakinu, gde živi siromašna muslimanska Rohingja manjina, a prošle godine u Mijanmaru zapljeno je rekordnih 98 miliona tableta metamfetamina.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...