(VIDEO) POLJSKA PREMIJERKA DOBRO POSLE UDESA: Nastavlja da radi iz bolnice
Foto: Printscreen/ Youtube

Lakše povrede

(VIDEO) POLJSKA PREMIJERKA DOBRO POSLE UDESA: Nastavlja da radi iz bolnice

Planeta -

Predsednica poljske vlade Beata Šidlo je u stabilnom stanju i može da obavlja deo premijerskih poslova, ali će još neko vreme ostati u bolnici posle saobraćajne nesreće, izjavio je danas njen portparol Rafal Bohenek.

Šidlo je posle manje saobraćajne nesreće u Ošvjenćimu na jugu Poljske noćas prevezena helikopterom u bolnicu u Varšavi, gde će ostati još neko vreme.

Bohenek je rekao da se premijerka oseća dobro i da može da obavlja i deo premijerskih obaveza.

"Premijerki Beati Šidlo nije se desilo ništa ozbiljno. Sve je potpuno pod kontrolom. Stanje premijerke je stabilno. Povređene su još dve osobe, vozač premijerke koji će danas biti pušten iz bolnice i telohranitelj koje je takođe prevezen u Varšavu", kazao je na konferenciji za novinare portparol.

Poljska premijerka je sinoć u saobraćajnoj nesreći, zadobila lakše povrede, oderotine i lakše se ugruvala.

Blizu železničke stanice 21-godišnji mladić u fijatu kojeg je kolona vladinih vozila preticala pokušao je da skrene iznenada levo, udario u vozilo u koloni u kojem je bila premijerka, a njen vozač je, da bi izbegao bočni sudar skrenuo levo, izleteo sa druma i udario u drvo.

Premijerku, njenog vozača i telohranitelja hitna pomoć prevezla je u bolnicu ali Beata Šidlo zatražila je da je, iako su povrede minimalne, helikopterom prevezu u bolnicu Varšavi.

Mladi Poljak koji je izazvao sudar bio je trezan, priznao je odmah krivicu i pušten je kući, a iako je nehotice izazvao udes, prema saopštenju Glavne komande poljske policije, preti mu do tri godine zatvora.

Ovaj sudar izazvao je u Poljskoj neuobičajeno veliku pažnju zato što je samo jedan u nizu sudara u kojima su učestvovali poljski zvaničnici.

Prvo je pukla dotrajala guma na kolima predsednika Andžeja Dude, a manji udes premijerka je imala i u Izraelu.

Pre dve nedelje poljski ministar odbrane Antoni Maćerevič i njegovo obezbeđenje žurili su krajem januara toliko da stignu u Varšavu da blizu Torunja na severu Poljske kolona nije uspela ni da se zaustavi na semaforu i prvo vozilo vojne žandarmerije zakucalo se i izazvalo lančani sudar osam automobila u kome je povređeno troje Poljaka a ministar prošao bez ogrebotine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track