Najnovije vesti

(VIDEO) TRAMP PORUČUJE DA ŽELI MIR: Treba da imamo dobre odnose s Rusijom, a ne da potapamo brodove!
Foto: Reuters

Dobri odnosi dve nuklearne sile

(VIDEO) TRAMP PORUČUJE DA ŽELI MIR: Treba da imamo dobre odnose s Rusijom, a ne da potapamo brodove!

Planeta

Donald Tramp bi želeo dobre odnose s Moskvom, ali zbog lažnih medijskih izveštavanja, Amerikanci bi to verovatno videli kao slabost i radije bi ga hvalili ukoliko bi dao naredbu da se potopi kao ruski brod, rekao je predsednik SAD.

"Sutra ćete reći: Donald Tramp želi dobre odnose s Rusijom. Ovo je strašno! To nije strašno. To je dobro", rekao je Trump na konferenciji za novinare.

"Znam da politički (dobri odnosi s Rusijom) nisu baš dobri za mene... Najveća stvar koju sam mogao učiniti je pucati na taj brod koji je 30 milja od obale. Svi bi u ovoj zemlji rekli: Oh, to je tako super! To nije super... Ja bih želeo da imamo dobre odnose s Rusijom".

Tramp je pozvao američke medije da ne opstruiraju potencijalno zbližavanje između dve najveće svetske nuklearne sile "fabrikovanim" vestima o njegovim navodnim vezama u Kremlju.

"Želim samo reći, lažno izveštavanje u medijima čini mnogo teže pravljenje dogovora s Rusijom", rekao je Tramp. "I verovatno je Putin rekao: Biće nemoguće za predsednika Trampa da se ikad stvore dobri odnosi s Rusijom zbog svih pritisaka koje ima s ovom lažnom pričom. Slažete li se? A to je šteta."

"To je šteta, ako bismo mogli da se slažemo sa Rusijom - i takođe Kinom i Japanom i svima", Tramp je rekao novinarima. "Ako Rusija i Sjedinjene Države zapravo mogu zajedno i mogu se slagali - i ne zaboravite, mi smo vrlo moćna nuklearna zemlja, a takođe su oni ... Ako imamo dobar odnos s Rusijom, verujte mi, to je dobra stvar, nije loša stvar", naglasio je on.

Lider SAD je takođe istakao da želi "učiniti pravu stvar" za Amerikance.

"Želim učiniti pravu stvar za američki narod. A da budem iskren, sekundarno, želim učiniti pravu stvar za svet. "

(RT)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...