BUGARI PLAĆAJU ODŠTETU ZBOG NAPADA MEDVEDA: Evo koliko vredi pretrpljeni strah
Foto: AP/Ilustracija

Pravična presuda

BUGARI PLAĆAJU ODŠTETU ZBOG NAPADA MEDVEDA: Evo koliko vredi pretrpljeni strah

Planeta -

Bugarskom penzioneru iz devinskog sela Beden, prema odluci suda, država je dužna da plati odštetu od oko 7.500 evra zato što ga je napao medved.

Okružni sud u gradu Smoljanu, na jugu Bugarske, presudio je da Ministarstvo za zaštitu životne sredine isplati 71-godišnjem Rumenu Bukovu 15.000 leva (oko 7.500 evra). Sud je naredio da ministarstvo Bukovu isplati nadoknadu za nematerijalnu štetu, pretrpljeni bol i patnju u iznosu od 15.000 leva, 362 leva (oko 181 evro) za pretrpljenu imovinsku šetu, kao i 808 leva (oko 404 evra) za troškove za lečenja.

Bukov ima pravo i na kamatu u slučaju kašnjenja plaćanja.Medved je napao Bukova 21. septembra 2015. godine oko 23.30 časova. Penzioner je čuo kako njegov pas zavija i izašao da vidi šta se dešava, krenuo je u štalu, gde je držao sedam koza, odakle je iskočio medved.

Životinja mu je nanela povrede po licu, slomljena mu je zubna proteza, a prilikom pada na zemlju povredio je i glavu, grudni koš i ekstremitete.Bukov je kasnije u štali pronašao nekoliko povređenih koza i jednu mrtvu.

(Nezavisne)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track