Zemljotresi zatrpali 22 porodice
Foto: Rojters

Stravično

Zemljotresi zatrpali 22 porodice

Planeta -
U toku spašavanje 70 zarobljenih građana u zemljotresu u Avganistanu, a tri žrtve su pronađene u distrihu Burka

KABUL - Spasilačke ekipe se danas bore da spasu oko 70 osoba za koje se smatra da su zarobljene nakon dvostrukog zemljotresa koji je razorio njihove kuće na severu Avganistana.

U distriktu Burka pronađeno je tri žrtve, a najteže pogođeno područje je provincija Baglan, saopštile su vlasti, prenosi AFP.

"Na terenu smo. Oko 22 porodice, pretpostavlja se između 50 i 70 lica su zatočena pod ruševinama“, rekao je Mohamaa Nasir Kozad, šef tima za pružanje pomoći u elementarnim nepogodama.

Više spasilačkih ekipa iz Kabula krenulo je put pogođenog mesta Mula Jan, dodao je on, ističući da je do sada šest povređenih osoba spašeno.

Zemljotres jačine 5,4 stepeni po Rihteru pogodio je juče region Hindu Kuš, a naknadni potres je iznosio 5,7 stepeni na toj skali, saopštio je geološki institut SAD.Epicentar zemljotresa je bio na 174 kilometra severno od Kabula, gde se takođe osetio.

Severni deo Avganistana i Pakistan su trusno područje, koje je često pogođeno zemljotresima, posebno oko Hindu Kuša, gde se nalaze evroazijska i indijska tektonska ploča.Snažan zemljotres u Pakistanu, oktobra 2005. odneo je 74.000 ljudskih života i naterao više od 3,5 miliona ljudi da se isele.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track