PESKOV: Ne znam za Sešnsove sastanke s našim ambasadorem
Foto: AP

Normalne aktivnosti

PESKOV: Ne znam za Sešnsove sastanke s našim ambasadorem

Planeta -

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da nema informacije o sastancima američkog javnog tužioca Džefa Sešensa sa ruskim ambasadorom Sergejem Kisljakom, ali je napomenuo da takvi sastanci spadaju u uobičajene ambasadorske aktivnosti.

Peskov je to rekao novinarima pošto je Vašington post objavio da Sešens nije prijavio da se dva puta sastao sa Kisljakom, prenosi Rojters.

"Ne znam detalje nijednog od tih sastanaka, ali je posao ambasadora da održi što veći broj sastanaka", istakao je portparol Kremlja. Peskov je napomenuo da je pitanje moguće umešanosti Rusije u američku predsedničku kampanju, što Moskva kategorično poriče, unutrašnje pitanje SAD, ali da je to doprinelo stvaranju atomsfere u kojoj je teže sprovesti ideju o obnovi rusko-američkih odnosa.

Američka vlada potvrdila je da se Sešens sa ruskim ambasadorom dva puta sastao tokom predsedničke kampanje Donalda Trampa prošle godine.Ministarstvo pravde potvrdilo je da se Sešens, koji je u to vreme bio senator, sastao sa Kisljakom kao član odbora Senata za oružane službe, preneo je danas Bi-Bi-Si, dodajući da se Sešens sastao sa više od 25 stranih ambasadora tokom godine. Sešens, međutim, te kontakte nije prijavio tokom saslušanja u Kongresu povom potvrde njegovog imenovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track