(VIDEO) OLUJA TERORIŠE POLJAKE: Srušen zid od 40 metara, bez struje 60.000 ljudi, 1 osoba poginula
Foto: Printscreen/ Twitter

Vetar divlja u Varšavi

(VIDEO) OLUJA TERORIŠE POLJAKE: Srušen zid od 40 metara, bez struje 60.000 ljudi, 1 osoba poginula

Planeta -

Orkanski vetar u Poljskoj u poslednja 24 časa pruzrokovao je smrt jednog čovaka koga je oboreno drvo prignječilo i na mestu ubilo u Velikopoljskom vojvodstvu, sedam osoba je povređeno a oko 60.000 je noć dočekalo bez struje.

Još oko 3.000 domaćinstava jutros nema struje a vatrogasci su u celoj zemlji intervenisali 1.800 puta, saopštio je Centar za bezbednost pri poljskoj vladi.

"Muškarca je na mestu ubilo drvo koje je palo na njega u mestu Ribna. Povređeno je takođe sedmoro ljudi, kada je na njih ili njihov automobil palo drvo ili granje ili su udarili u oboreno drvo na drumu. Vatrogasci su, najviše u južnim i centralnim vojvodstvima Poljske, izlazili na teren 1.846 puta", rekao je portparol Državne vatrogasne straže Pavel Frontčak.

Oluja koja je divljala u Varšavi oborila je i oko 40 metara zida od cigala kada je oštećen 21 parkirani automobil."To je bio zid visok dva metra oko škole. Niko nije povređen", kazao je televiziji TVN Varšava Pjotr Švjerkot iz lokalne vatrogasne straže.

Olujni vetar odneo je limeni krov fiskulturne sale škole u mestu Vjelenj u Donjoj Šleziji i poneo ga na zgradu škole, na sreću nekoliko minuta pre velikog odmora tako da đaci nisu bili napolju već u učionicama.

"Vetar je poneo krov na zgradu, drveće i stepenište. Izgledalo je strašno kao na bojištu ali najvažnije da nisu povređena deca", kazao je direktor škole Vjeslav Gjerčik.

Sreću da prođe bez ogrebotina imao je i šofer kamiona u centralnoj Poljskoj kome je udar vetra prevrnuo kamion u kome je prevozio prazne bačve za pivo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track