(VIDEO) OVO JE NAJMOĆNIJA BANDA SVETA: Nemaju milosti, pustili su pipke na nekoliko kontinenata!
Foto: Reuters (25.1.2017)

Okrutno

(VIDEO) OVO JE NAJMOĆNIJA BANDA SVETA: Nemaju milosti, pustili su pipke na nekoliko kontinenata!

Planeta -

Tokom godina članovi bande MS-13 bili su osuđeni za niz kriminalnih dela od reketiranja do ubistava. MS-13 poznata i kao La Mara Salvatruća je jedna od najvećih kriminalnih organizacija u SAD.

Zbog toga je već neko vreme pod prismotrom FBI, koji je za borbu protiv nje formirao posebnu jedinicu još 2014.Kako je nastala MS-13? Izbeglice iz Salvadora su zbog građanskog rata u toj zemlji nalazile utočište u SAD, tačnije Los Anđelesu, gde je i nastala MS-13. Tokom vremena u bandu su primani i članovi iz Hondurasa, Gvatemale, Meksika i ostalih centalnoameričkih država.

Članovi često nose tetovaže ili odeću sa brojem 13 koji je zaštitni znak ove bande.

Banda je rasla zhvaljujući agrsivnom regtutovanju novih članova i ujedinjavanjem sa konkurentskim grupama. Pre četiri godine MS-13 je postala prva i za sada jednina ulična banda koju je vlada SAD klasifikovala kao “transnacionalnu kriminalnu organizaciju”. Samo u SAD imaju oko 6.000 članova, a širom sveta oko 30.000.

U borbi protiv konkurencije nemaju mlosti i koriste sve vrste oružja od mačeta do vatrenog oružja. U Njujorku je nekoliko članova bande osuđeno za ubistvo sedam osoba uključujući i dvoje srednjoškolaca koje su ubili palicama za bejzbol.

U Hjustonu su dva člana kindnapovala devojčicu, i ubila ženu u satanskom ritualu. Kada su dovedeni pred sudiju veselo su mahali kamerama koje su pratile tok suđenja.

Većina članova su tinejdžeri, a njhove usluge zbog okrutnosti koriste i narko karteli.

SAD su tokom godina deportovale mnoge članocve MS-13, ali su time samo raširili međunarodnu mrežu ove kriminalne grupe.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 3. epizoda: Tajfun - najveća nukelarna zver ispod mora!

(CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track