ONA SVIMA ULIVA STRAH U KOSTI: Žena sa kauča u Beloj kući je u stvari NAJMOĆNIJA ŽENA U AMERICI!
Foto: Reuters

Zaslužna za Trampov uspeh

ONA SVIMA ULIVA STRAH U KOSTI: Žena sa kauča u Beloj kući je u stvari NAJMOĆNIJA ŽENA U AMERICI!

Planeta -

Visoka savetnica predsednika SAD Donalda Trampa je trenutno najmoćnija žena Amerike. Ova 50-godišnjakinja svima uliva strah u kosti. Toliko da nisu smeli da je zamole da skine noge s kauča tokom fotografisanja...

Kelijan Konvej je bila voditeljka izborne kampanje Donalda Trampa, a odnedavno mu je i savetnica. Ova uvek nasmejana majka četvoro dece je po mnogima najmoćnija žena u Americi.

Za desetine afroameričkih akademika ova nedelja je bila izvrsna prilika za razgovor s predsednikom Trampom u Ovalnoj sobi. Sastali su se kako bi raspravljali o problemima mladih Afroamerikanaca i mogućnosti povećanja broja mladih koji odlaze na studije.

Taj trenutak su ovekovečili fotografijom, a Kelijan je s nogama na sofi ležerno gledala u svoj mobilni telefon. Niko se nije usudio da joj kaže kako bi trebalo da pomeri noge s kauča.

Mnogi za ovu 50-godišnjakinju kažu da je zastrašujuća, a zovu je i najmoćnijom ženom u državi. Kelijan je američka politikološkinja, pravnica i katolička aktivistkinja poznata po zalaganju za zaštitu života, braka i porodice, kao i promovisanju kulture života i borbi za ljudska prava.

Odrasla je u Nju Džerziju s majkom jer ih je otac napustio kad je Kelijan imala samo dve godine. Sledeći put ga je videla kad je imala 13. Odgajale su je majka, baka i dve tetke. Porodica joj je bila, kako ona tvrdi, sve samo ne politična. Kuću su im krasile slike pape, a nikako predsedničke porodice.

"Nikad nismo imali razgovor o politici u kući", tvrdi Kelijan.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

"Odveli smo je u vrtić, a ona je jednog dana došla i rekla da se tamo više ne želi vratiti jer se svi samo igraju po celi dan. Morala je da bude prva u svemu. U školi bi učila do jedan u noći pa bi zaspala i probudila se ujutro kako bi opet učila", priča član porodice.

"Znala bi da se svađa i argumentima da pobije svaku tezu. Nekad bi se ostali samo molili da je prekine zvono", priseća se njena učiteljica Medi Gold.

Leti bi radila na farmi borovnica u Hamontonu, a i tamo je se sećaju kao jako marljivu. Provela je potom godinu na fakultetu Oksford gde je upoznala republikanca koji ju je inspirirao da počne da se bavi politikom. Osnovala je sopstvenu kompaniju i ušla u "muški svet" političkog savetovanja gdje se često borila za isto mesto sa starijim muškarcima na visokim pozicijama sa zavidnim titulama.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

"Odrasla sam uz snažnu ženu bez da mi je iko ikad rekao da sam feministkinja", rekla je Kelijan.

Šesnaest godina je bila u braku s Džordžom Konvejom, advokatom iz Njujorka. Njen drugi muž Fred Tompson je republikanac i bivša zvezda serije Odred i red. Osvojio ju je 1998. godine, a venčali su se tri godine kasnije. S njim ima četvoro dece. Prvu decu, blizance, je rodila u 37. godini. Ćerku Šarlot je rodila s 41, a najmlađu Vanesu s 43 godine.

Danas sa svojom porodicom živi u 6 miliona dolara vrednom domu u Nju Džerziju. Navodno je jako velikodušna prema celoj porodici, a rođacima je za 16. rođendan kupila Mercedes.

FOTO: Reuter
FOTO: Reuter

Jednom su je upitali šta bi bila da nije političarka, a ona je spremno odgovorila da bi bila aktivistkinja za prava nerođene dece i da bi radila u kriznom centru i posvetila život savetovanju i pomaganju majkama koje pomišljaju na abortus.

"To mi je jako važno. Bila sam trudna i znam kako je to videti na pregledu lice, oči i čuti kucanje srca. Svima koji se ne slažu poručujem: 'Nek vam ovo bude jasno, čujemo vas, vidimo vas, poštujemo vas i želimo da radimo na tome s vama'", rekla je Kelijan.

Mnogi upravo Kelijan smatraju zaslužnom za Trampovu pobedu na izborima, a ona je ujedno i prva žena koja je vodila republikansku predsedničku kampanju. Prijatelji za nju tvrde da je ništa ne može izbaciti iz takta.

FOTO: Reuter
FOTO: Reuter

"Ona se ničeg ne boji. Kad su moji ljudi prestrašeni nekim TV intervjuom, pošaljemo Kelijan. Ona ih uništi", rekao je Tramp.

Kritičari, većinom žene, ističu kako im nije jasno kako jedna žena može raditi s takvim "mizoginim muškarcem". Na društvenim mrežama je često napadaju da je "hladna i lažljiva".

Trampa uvek zove šefom jer joj je, kako tvrdi, neprihvatljivo da ga zove imenom kad joj je nadređen. S druge strane, Tramp njoj često tepa pa je nekad zove i "bejbi".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 3. epizoda: Tajfun - najveća nukelarna zver ispod mora!

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track