BELA KUĆA: Tramp i dalje veruje direktoru FBI
Foto: Profimedia

Komi traži odbacivanje optužbi

BELA KUĆA: Tramp i dalje veruje direktoru FBI

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp i dalje ima poverenja u direktora FBI-a Džejmsa Komija, saopštila je Bela kuća, dok je Komi rešen da ospori Trampovu tvrdnju da ga je administracija njegovog prethodnika Baraka Obame prisluškivala tokom predizborne kampanje 2016.

Komi je zatražio od Ministarstva pravde da odbaci Trampovu optužbu prema kojoj je Obama naložio prisluškivanje Trampove kule u Njujorku jer je, kako direktor FBI-ja tvrdi, ta optužba neosnovana, rekao je zvaničnik federalne službe za sprovođenje zakona.

Upitan da li Tramp i dalje ima poverenja u Komija, portparol Bele kuće Šon Spajser odgovorio je: "On mi nije rekao ništa što bi me navelo da pomislim da se nešto promenilo".

Spajser je u ponedeljak rekao i da je "skoro stoprocentno siguran" da Tramp nije razgovarao sa Komijem otkako je Tramp optužbu vezanu za prisluškivanje izneo na Tviteru prethodnog dana.

Istovremeno, osoba upoznata sa ovim pitanjem rekla je nezvanično da je Komi bio "sumnjičav" proteklog vikenda nakon što je američki predsednik objavio taj tvit.

Komi je, navodi isti neimenovani izvor, zabrinut da bi Trampova optužba mogla da rezultira lošom reputacijom FBI-ja, što je direktora te istražne službe navelo da se, posredstvom svog osoblja, obrati Ministarstvu pravde, ali ga je razočaralo odsustvo odgovora Ministarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track