ŽENA UMEŠANA U UBISTVO KARLOVA JE MAKRO: Bila u ljubavnoj vezi sa ubicom, a možda ga i nagovorila
Foto: Reuters

Medijske spekulacije

ŽENA UMEŠANA U UBISTVO KARLOVA JE MAKRO: Bila u ljubavnoj vezi sa ubicom, a možda ga i nagovorila

Planeta -

Jekatarina B. (33) uhapšena u Turskoj zbog navodne povezanosti sa ubicom ruskog ambasadora Andreja Karlova u Ankari, radi u industriji seksa i povezuje prostitutke sa biznismenima po hotelima u Turskoj.

Ovu informaciju objavio je Sabah dejli a pun identitet žene još uvek nije otkriven. Karlova (62) je u Ankari ubio policijski službenik Mevlut Mert Altintas koji je vikao "Alahu Akbar" i "Ne zaboravite Alepo", nakon čega ga je likvidirala policija.

Ona je osumnjičena da imala telefonske i kontakte preko društvenih mreža sa ubicom. Ruska ambasada u Turskoj je prosledila zvaničan zahtev tražeći detalje hapšenja ove ruske državljanke ali odgovor još uvek nije stigao. Ranije je bilo tvrdnji da je "ruska ljubavnica" ili neki drugi saradnik možda isprao mozak Altintasu kako bi ubio ambasadora.

Njegova sestra Šeher Ozerogluis izjavila je da je njen mlađi brat "bio vođen od strane nekoga" kada je ubijen ambasador. Ona je implicirala da se radi o osobi "S", koju je njen brat upoznao u Ankari nakon što je napustio porodičnu kuću.

Ranije je bilo i nepotvrđenih tvrdi da je jedna Ruskinja, koja je možda ljubavnica ubice, bila ispitivana od strane ruskih službi bezbednosti.

"Otišla je u Moskvu mnogo pre atentata i priznala je da je bila u vezi sa ubicom", objavio je turski časopis Hurijet u decembru.

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track