(VIDEO) ŠOKANTAN SNIMAK SINA KIM DŽONG-NAMA: Ubili su mi oca, KRIJEM SE sa majkom i sestrom
Foto: Printscreen/ Youtube

Sa tajne lokacije

(VIDEO) ŠOKANTAN SNIMAK SINA KIM DŽONG-NAMA: Ubili su mi oca, KRIJEM SE sa majkom i sestrom

Planeta -

Na internetu se danas pojavio video-snimak na kojem muškarac koji se predstavlja kao sin ubijenog polubrata severnokorejskog lidera kaže da se krije sa majkom i sestrom, a snimak je objavila grupa koja tvrdi da mu je pomogla da "spase živu glavu" nakon što mu je otac ubijen pre oko mesec dana.

Inače, Kim Han-sol, sin Kim Džong-nama, ubijenog polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong-una, nekoliko godina je proveo u BiH, gde je u Mostaru studirao na "Ujedinjenom svetskom koledžu".

Grupa pod nazivom "Civilna odbrana Čeolima" navodi u saopštenju, koje je objavila zajedno sa video-snimkom, da su vlade Holandije, Kine, SAD i četvrte, neimenovane zemlje pružile hitnu humanitarnu pomoć porodici sina ubijenog Kim Džong-nama.

Članovi porodice Kim Han-sola, tvrdi ta grupa, zatražila je od nje da je "izvuče i zaštiti".

Neimenovani zvaničnik južnokorejske Nacionalne obaveštajne agencije potvrdio je da je muškarac koji se pojavljuje na tom snimku Kim Han-Sol, 21-godišnji sin Kim Džong-nama, koji je ubijen na Međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru 13. februara smrtonosnim nervnim otrovom.

Na snimku objavljenom na Jutjubu u trajanju od 40 sekundi, taj muškarac kaže na engleskom da se zove Kim Han-sol, da je iz Severne Koreje i član porodice Kim, kao i da mu je otac ubijen pre nekoliko dana.

"Trenutno sam sa majkom i sestrom...Nadamo se da će uskoro biti bolje", kaže on, ne precizirajući gde se tačno nalazi i sa kim živi.

On u ruci drži crni severnokorejski pasoš i otvara ga, a u njemu se vidi da mu je važnost produžena.Verodstojnost video-snimka nije potvrđena, ali se navodi da muškarac na snimku veoma liči na Kim Han-sola.Grupa koja je objavila snimak navodi da su "tri člana njegove porodice brzo premeštena na bezbedno mesto", ali napominje da neće biti saopšteno gde se porodica sada tačno nalazi.

Kim Han-sol je sin Kim Džong-nama iz drugog braka, koji je sa njegovom majkom živeo u egzilu na kineskoj teritoriji Makao sa Kimom pod zaštitom Pekinga.

Mladi Kim Han-sol je ranije u više navrata rekao novinarima da smatra da je njegov stric, aktuelni lider Severne Koreje, diktator.

Godine 2011. objavljeno je da je došao da studira u Mostar, a početkom 2013. su iz mostarskog Ujedinjenog svetskog koledža saopštili da on sve manje dolazi na časove, da bi 5. juna 2013. godine bilo objavljeno da je diplomirao na tom koledžu.

Nakon stečene diplome, napustio je BiH i odselio se u Francusku, gde je upisao Naučni univerzitet u Avru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track