KINA GURA TURISTE POD VODU: Za to grade posebnu podmornicu
Foto: Youtube/GNC Global News Channel

Uz pomoć Rusa

KINA GURA TURISTE POD VODU: Za to grade posebnu podmornicu

Planeta -

Kina planira da do kraja 2017. godine uz pomoć ruskih naučnika završi konstrukciju prve podmornice koja bi se koristila u civilne svrhe, piše Čajna dejli.

Prema podacima lista, na projektu radi kompanija "Tianjin Ostar Underwater Vehicles Co“ uz podršku naučno-istraživačkih instituta. Kako je izjavio zamenik glavnog inženjera kompanije Cou Jungčuenhe, podmornica može da primi od 20 do 40 putnika, zaranja na dubinu do 24 metra.

Po njegovim rečima, dve glavne kineske turističke kompanije „Džangjiajie“ i „Bejbu galf“ zainteresovane su za ovu podmornicu. Cou Jungčuenhe je naveo da je za ovaj projekat formiran uz učešće nekoliko naučno-istraživačkih institucija iz Rusije. Ono je dobio ime „Ostar Sino-Russia Joint Marine Technology Research Institute“.

„Razvoj strategije ’jedan pojas — jedan put‘ takođe predstavlja ogromne mogućnosti za ovakve kompanije, kao što naša traži veću saradnju sa Rusijom“, naglasio je Cou Jungčuenhe. Nakon završetka izrade civilne podmornice njihov proizvod bi mogao da se koristi u turističke svrhe — na primer u Vijetnamu, na Tajlandu, u Grčkoj i Turskoj.

On je dodao da zahvaljujući podršci vlasti nakon aprila 2017. godine kompanije može da poveća broju ruskih naučnika koji učestvuju u projektu. Očekuje se da ih bude 30.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 3. epizoda: Tajfun - najveća nukelarna zver ispod mora!

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track