ZASTRAŠUJUĆA ISPOVEST: Odrastao je u SEKS-SEKTI, a sad je progovorio o hororu koji je preživeo!
Foto: Printscreen Facebook

Povratak u stvarni život

ZASTRAŠUJUĆA ISPOVEST: Odrastao je u SEKS-SEKTI, a sad je progovorio o hororu koji je preživeo!

Planeta -

Majklu Jangu roditelji su rekli da je njegova sudbnina i dužnost da propoveda. U suprotnom će provesti život u predgrađu raja, gde je za mrvicu bolje nego u paklu.

Kad je imao osam godina, preselili su se Iz Meksika u Teksas i tu započeli svoju misiju ispred tržnih centara, gde su držali govore o neizbežnoj apokalipsi koja će nevernike zbrisati sa lica Zemlje.

"Bio sam veoma odlučan i spiritualan, ali na opsesivan način, i bio sam srećan", kaže Jang, koji tada nije znao da je versku organizaciju njegovih roditelja Femili onternešnal, koja je potekla od ozloglašenog seksualnog kulta Deca Božja, FBI etiketirao kao sektu i optuživao ih za zlostavljanje dece.

U izveštaju iz 1974, kancelarija javnog pravobranioca iz Njujorka je Decu Božju nazvao kultom. Aktivisti grupe su privukli pažnju FBI i Interpola, koji su lovili njihovog vođu Dejvida Berga. Jedan anonimni doušnik je progovorio o silovanjima, zatočeništvu, otmicama i incestima unutar grupe. Kada je Berg preminuo 1994, istraga se završila, a 2009. organizacija je bila pred krahom. Konačno se raspala i Jang je iznenada, zajedno sa hiljadama drugih izolovanih misionara, morao da se uklopi u društvo koje su davno odbacili.

Sekta Deca Božja je osnovana 1968. godine kao mala grupa odbeglih tinejdžera i hipija predvođenih Bergom, koji su se predali obožavanju Isusa Hrista i promiskuitetnom seksu. Jang kaže da on lično nikad nije bio seksulano zlostavljan, ali da je bio svedok takvih slučajeva.

"To nije bilo sigurno mesto za odrastanje, pogotovo ako ste devojčica. Neke meni bliske prijateljice su bile silovane i zlostavljane", ispričao je.

"Zakon ljubavi je doktrina smišljena da se opravda i sakrije seksualna eksploatacija. Ljudi su uveravani da su dužni da daju svoja tela drugima zbog svojih tzv. seksualnih potreba. Stav je bio da tvoje telo nije tvoje, već treba da ga prepustiš Bogu", ispričao je Jang.

U izveštaju kancelarija javnog branioca iz Njujorka piše da je 1974. postojalo oko 120 komuna Dece Božje, a 2006. preko 1.400 u više od 100 zemalja sveta. Berg je članove sekte nagovarao da decu ne šalju u školu i da izbegavaju svet.

Berg je 1993. optužen za seksualno zlostavljanje. Istragu je pokrenuo Interpol, a sprovodio FBI, pa je lider kulta pobegao u Portugaliju, gde je i preminuo 1994. Njegova udovica Karen se preudala i s novim mužem Stivom Kelijem preuzela vođstvo u organizaciji. Suočeni sa rastućim razočaranjem među članovima, Karen i Stiven su odlučili da je vreme za promenu. U februaru 2009. objavili su iznenađujući proglas kako svet ipak neće nestati, bar ne tako ubrzo.

Suočeni sa rastućim razočaranjem među članovima, Karen i Stiven su odlučili da je vreme za promenu. U februaru 2009. objavili su iznenađujući proglas kako svet ipak neće nestati, bar ne tako ubrzo. Značajno su liberalizovali svoje stavove, počeli da brinu o budućnosti, penzijama, počeli da dozvoljavaju svojim članovima da rade i obrazuju se unutar sistema.

Značajno su liberalizovali svoje stavove, počeli da brinu o budućnosti, penzijama, počeli da dozvoljavaju svojim članovima da rade i obrazuju se unutar sistema. Ali pod jednim krovom i dalje je živelo po pet porodica.

Sledbenici su bili šokirani i nespremni da se suoče sa stvarnim svetom. Među njima je bio i mladi Jang, ali ipak nije hteo odmah da napusti grupu. Proučavao je Bibliju od korica do korica u potrazi za smislom.

"Definitivno sam prolazio kroz fazu 'šta ću sada da radim' i pitao sam se zašto sam otišao. I da li sam trebao da odem? Da li je Isus stvaran? Bio sam prilično izbezumljen i imao sam napade panike tokom kojih sam mislio da ću otići u pakao", ispričao je Jang.

Godinu i po pošto je napustio sektu, Majkl Jang se priključio se programu za prikupljanje novca za stipendije, što je pomagalo studentima da dobiju priliku i podršku za četverogodišnje obrazovanje na fakultetu.

"To je bilo prvi put u životu da sam osetio da imam prijatelje. Pričali smo o umetnosti, muzici, plesu. Osetio sam da pripadam tim ljudima", zaključio je Jang. Nedavno je upisao magistarkse studije na Pen Univerzitetu i uspešno ostavio godine života u sekti iza sebe.

"Kada sam ih napustio, brinuo sam da li ću ikad uspeti da nađem prijatelje, devojku, da li ću moći da se uklopim, da li ću naći mesto gde pripadam. Pronašao sam prijatelje s kojima sam se povezao jer sam upoznao ljude s kojima delim svoje vrednosti i ciljeve, a to je mnogo više nego kada se samo želiš uklopiti", ispričao je Jang.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Mračne tajne holivudskih zvezda: Oni su detinjstvo proveli u sektama (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track