(VIDEO) MOĆNI KREMLJ: Evo kako se čuva tvrđava ruskog predsednika
Foto: Profimedia I AP

Jake mere

(VIDEO) MOĆNI KREMLJ: Evo kako se čuva tvrđava ruskog predsednika

Planeta -

Naime, fotografija feministkinja koje drže plakat i to na jednoj od kula Kremlja brzo je obišla internet, ali je brzo otkiveno i da je lažna, te da se one nisu mogle popeti na kulu, a to zapravo i ne može niko.

Da je fotografija montirana i same su priznale, a kako se Kremlj čuva otkrio je popularni bloger i fotograf Ilja Varlamov koji je među prvima posumnjao u autentičnost fotografije.

Varlamov je kazao da su kamere na zidnama Kremlja postavljene na svega nekoliko metara razmaka, te da su zidovi pregrađeni rešetkama, pa je tako nemoguće na njih izaći, a kamoli na kulu.

On je takođe naveo da Federalna služba bezbednosti čuva zidine i da su na svakom koraku agenti, te da je njihov zadatak da eleminišu pretnju, pošto se radi o radnoj rezidenciji ruskog predsednika Vladimira Putina.

Bezbednjaci imaju čitav puk, a kako su ranije pisali mediji, spekulisalo se da u njemu ima čak 500 pripadnika, te da je sastavljen od pet bataljona, od kojih dva čuvaju tvrđavu.

Takođe, tu je i počasna garda, ali ukoliko bi se ikada i dogodio napad na Kremlj, četa operativne rezerve, to jest, lokalnih specijalaca bila bi spremna da piskoči u pomoć.

Spremna je i motorizovana četa sa tenkovima koja se nalazi u Podmoskovlju.

(Glas Moskve)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track