NATO OTKRIO TAJNU PUTINOVE POPULARNOSTI: Potpuno je suprotno od onoga što mislite!
Foto: Printscreen Ruptly TV

Analiziraju ruskog predsednika

NATO OTKRIO TAJNU PUTINOVE POPULARNOSTI: Potpuno je suprotno od onoga što mislite!

Planeta -

NATO je proučio moguće upotrebljavanje ruskih političkih tok-šou i humorističkih emisija, uključujući "Klub šaljivih i domišljatih”, u svrhu strateške komunikacije ili psihološkog rata.

Pribaltički analitički centar Stratkom (Centar za strateške komunikacije), koji radi pod okriljem Alijanse, najavio je diskusiju sa šaljivim nazivom "Stratkom se smeje: u traganju za analitičkom mrežom“, zakazanu za 17. mart, koja treba da se održi u sali za konferencije Letonskog univerziteta u Rigi.

Na njoj će se, između ostalog, razmatrati pitanje kako humor može da bude korišćen kao sredstvo strateške komunikacije.

Na događaju će naučnici i analitičari NATO-a razmotriti tri izveštaja: u prvom se analizira suština noćnih političkih šou-programa na Prvom kanalu, drugi će se baviti humorističkom emisijom KVN. Posebnu pažnju učesnici diskusije nameravaju da udele "diskreditaciji u tim programima evropskih političkih lidera“. U trećem izveštaju analizira se kako su ukrajinski mediji koristili humor "za uklanjanje stresa stanovništvu u periodu ruske agresije u 2014–2016. godine“.

Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova nije isključila da bi analitičari NATO-a mogli emisiju KVN svrstati među informaciono-strateške diverzante.

"Ne bi me iznenadilo da u dubini te analitike Galustjan i Reva budu nazvani informativno-stareteškim diverzantima“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

"Klub šaljivih i domišljatih”, poznatiji po skraćenici KVN, jeste ruska humoristička televizijska emisija koja se emituje od 1986. do danas. U njoj se sudije, organizovani u timove, najčešće sastavljeni od strane studenata određenih fakulteta, takmiče u davanju šaljivih odgovora na "ozbiljna“ pitanja, odnosno igraju humorističke skečeve.

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track