Najnovije vesti

EGZEKUTORI BIN LADENA KREĆU NA KIMA: Elitne jedinice uvežbavaju likvidaciju vođe Severne Koreje
Foto: AP

Šokantne tvrdnje južnokorejske agencije

EGZEKUTORI BIN LADENA KREĆU NA KIMA: Elitne jedinice uvežbavaju likvidaciju vođe Severne Koreje

Planeta

Specijalci ratne mornarice SAD, poznatije kao „foke“, koji su likvidirali Osamu bin Ladena, prvi put izvode vojne manevre sa ciljem napada na Severnu Koreju.

U tim vojnim vežbama učestvuju jedinice za specijalne namene Armi rendžers, Delta fors i Zelene beretke, piše južnokorejska agencija „Jonhap njuz“.

„Različite jedinice koje učestvuju u tim vojnim vežbama pod nazivom ’Fol igl‘ i ’Ki risolv‘ uvežbavavale su likvidaciju vojnog komandanta Severne Koreje i ključnih objekata vojne infrastrukture“, navodi se u članku.

„Morskim fokama“, između ostalog, naloženo je da likvidiraju kontroverznog severnokorejskog lidera Kim Džong Una i unište oružje za masovno uništavanje, navodi izdanje „Jung end dejli“.

Visoki činovnici Pentagona su izjavili u intervjuu novinarima da ove vojne vežbe predstavljaju „surovu poruku“ rukovodstvu Severne Koreje. Uostalom, Geri Ros, komandant Ratne mornarice SAD nije potvrdio informacije o planovima za likvidaciju Kim Džong Una. On je izjavio da je cilj vojnih vežbi „Fol igl“ — jačanje vojne alijanse SAD u Južnoj Koreji.

Severna Koreja je već izjavila da priprema „surovi odgovor“ na moguće akcije nosača aviona „Karl Vinson“ koji se trenutno nalazi u južnokorejskim vodama protiv nje, naglasivši da će joj za napad biti dovoljan i najmanji signal napada na njenu nezavisnost i suverenitet.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...