ZASAD SAMO RAT REČIMA: Kremlj nije primio zvanične optužbe protiv FSB za hakerski napad na Jahu
Foto: AP

Ništa zvanično

ZASAD SAMO RAT REČIMA: Kremlj nije primio zvanične optužbe protiv FSB za hakerski napad na Jahu

Planeta -

MOSKVA - Kremlj nije primio nikakva zvanična obaveštenja o optužbama protiv operativaca Federalne sužbe bezbednosti (FSB) za njihovu navodnu ulogu u organizaciji hakerskih napada na pretraživač Jahu (Yahoo), izjavio je danas portparol Dmitrij Peskov.

"Ne znam ni za kakve izjave Ministarstva pravde SAD koje sadrže optužbe uperene ka nekom telu ruske federalne izvršne vlasti. Nema izjava koje sadrže optužbe protiv FSB. Do sada nismo primili nikakvu zvaničnu informaciju", rekao je Peskov.

On je dodao da je na pravnom području, sa tačke gledišta međunarodnih istražnih radnji, teško moguće obaviti stvari razmenom javnih izjava, jer postoje neke međunarodne procedure.

Vlasti u SAD su optužile državljane Rusije za navodni hakerski napad na Jahu 2014. godine radi krađe podataka na 500 miliona Jahu naloga. Pomoćnik glavnog tužioca za nacionalnu bezbednost Meri Mekkord i drugi zvaničnici Ministarstva pravde SAD, objavili su a konferenciji za štampu da su podignute tužbe protiv dva operativca FSB-a i dva hakera koja su sa njima sarađivala, prenosi Tass.

Američke vlasti su saopštile da je jedna od ovih osoba Karim Baratov, uhapšen u utorak u Kanadi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Vesti 17.03.2017.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track