TURSKA OFANZIVA NA EVROPU Erdogan: Turci na Zapadu rađajte po PETORO dece, vi ste BUDUĆNOST EU!
Foto: AP

Poziv

TURSKA OFANZIVA NA EVROPU Erdogan: Turci na Zapadu rađajte po PETORO dece, vi ste BUDUĆNOST EU!

Planeta -

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je Turke koji žive u Evropi da umesto po troje, imaju po petoro dece, poručivši milionskoj dijaspori da je "budućnost Evrope", prenosi AFP.

Agencija navodi da su Turska i i Evropa u svađi pošto Nemačka i Holandija nisu dozvolile turskim ministrima da u tim zemljama održe mitinge za podršku proširenju Erdoganovih predsedničkih ovlašćenja, o kojima će se državljani Turske izjasniti na referendumu narednog meseca.

"Odavde mogu da kažem mojim građanima, kažem mojoj braći i sestrama u Evropi... Školujte decu u boljim školama, osigurajte da vam porodica živi u boljem kraju, vozite bolje automobile, živite u boljim kućama. Imajte po petoro dece, ne po troje. Vi ste budućnost Evrope. To je najbolji odgovor na nepristojnost koju pokazuju prema vama, na neprijateljstvo, na nepravde", rekao je turski predsednik.EVR

AFP podseća da je u Evropi nastanjeno oko 2,5 miliona državljana Turske koji mogu da glasaju na referendumu, a pored njih milioni ljudi koji žive u EU imaju turske korene.

Erdogan, koji ima četvoro dece, ranio je pozivao žene u Turskoj da rađaju po najmanje troje dece kako bi se uvećala populacija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 17.03.2017.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja