VELIKA DAJANINA I ČARLSOVA TAJNA: Šta je čudno na ovoj fotografiji?
Foto: Printscreen Twitter/@familyunequal

Čuda manipulacije

VELIKA DAJANINA I ČARLSOVA TAJNA: Šta je čudno na ovoj fotografiji?

Planeta -

Na Tviteru se pojavila poštanska marka Ujedinjenog kraljevstva iz 1981. sa likovima princa Čarlsa i princeze Dajane, ali fotografija tada mladog bračnog para u najmanju je ruku čudna.

Na prvi pogled, poziranje zaljubljenog para u zagrljaju nije neuobičajeno, ali pažljivije oko vidi da je slika napravljena tako da "umanji" pojavu princeze Dajane i stavi akcenat na "kraljevsku veličinu" princa Čarlsa.

Naime, Čarls i Dajana bili su iste visine, a na ovoj fotografili ona je za glavu niža od njega. I ovo nije jedina takva fotografija; ima mnogo takvog namernog obmanjivanja, pre svega bezrazložnog, smešnog i beskorisnog, smatraju Tviteraši.

Evo i realne fotografije (Foto: Printscreen YouTube)
Evo i realne fotografije (Foto: Printscreen YouTube)

Čarls i Dajana bili su visoki ravno 178 centimetara. To se, naravno, menjalo u Dajaninu korist kad je nosila štikle, ali čovek to nikad ne bi pogodio da je video samo njihove portrete.

Koliko je Čarls bio nesiguran zbog toga svedoči činjenica da se Dajana za vreme braka i pojavljivanja s njim najčešće obuvala baletanke. Tek posle razvoda mogla je mirno da nosi omiljene štikle.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 21.03.2017

(Hafington post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track