FIJONA BRANI NAJBLIŽI SARADNIK: Sve optužbe su nameštene, uvučeni smo u medijsku sapunicu
Foto: Reuters

Cilj da ne postane predsednik

FIJONA BRANI NAJBLIŽI SARADNIK: Sve optužbe su nameštene, uvučeni smo u medijsku sapunicu

Planeta -

Šef predizbornog tima konzervativnog kandidata za predsednika Francuske Fransoa Fijona, Bruno Retajo, osudio je danas ono što je nazvao "svakodnevnom sapunicom" medijskih navoda čiji je cilj, kako kaže, da ugroze Fijonove šanse da postane predsednik.

Retajo je odbacio medijske navode o sukobima finansijskog i političkog interesa, rekavši da će se Fijonovi advokati sastati sa predstavnicima pravosudnih vlasti koji istražuju te navode o bivšem premijeru.

"Jasno je da je reč o izrežiranim navodima. Uvučeni smo u sapunicu", rekao je on.

Retajo je izneo ovaj komentar nakon što su francuski mediji objavili da je protiv Fijona proširena pravosudna istraga o stotinama hiljadama evra kojima je plaćao svoju suprugu Penelop i decu, kao i o njegovim poslovnim konsultantskim aktivnostima.

"Jeste da postoji problem kada je reč o sukobu interesa... ali to nije slučaj sa Fransoa Fijonom", istakao je šef njegovog predizbornog tima, istakavši da takvi navodi remete predizborno nadmetanje među kandidatima.

Izvor blizak istrazi kojoj je Fijon podvrgnut rekao je u utorak da je istraga proširena kako bi obuhvatila i sumnju da su dostavljena lažna dokumenta kako bi se opravdalo to što je on zaposlio članove svoje porodice.

Uz to,navodi se da je libanski milijarder platio kompaniji čiji je vlasnik Fijon 50.000 dolara 2015. godine da dogovori upoznavanje ruskog predsednika Vladimira Putina sa direktorom "Totala" Patrikom Pujanom.

Fijon (63), koji je u početku predizborne kampanje važio za favorita, pao je na treće mesto među kandidatima za predsednika, kako pokazuju ankete, te postoji opasnost da će iz predsedničke trke biti eliminisan po završetku prvog kruga, 23. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track