Najnovije vesti

(VIDEO) MASOVNO HAPŠENJE DEMONSTRANATA U MOSKVI Policija tvrdi da je privela 500 a sajtovi 700 ljudi
Foto: Reuters

Razbijanje protesta

(VIDEO) MASOVNO HAPŠENJE DEMONSTRANATA U MOSKVI Policija tvrdi da je privela 500 a sajtovi 700 ljudi

Planeta

Ruska policija uhapsila je danas više od 700 osoba u Moskvi tokom demonstracija koje su u tom gradu i širom Rusije organizovane protiv korupcije vladinih zvaničnika, tvrdi na svom nalogu na Tviteru sajt "OVD-Info" koji prati pritvaranje aktivista.

Prethodno je ruska policija saopštila da je oko 500 osoba zadržala u pritvoru tokom demonstracija, uključujući opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

 

Pristalice Navaljnog kažu da se očekuje da će on sutra biti izveden pred sud, preneo je AFP.

 

Navaljni je priveden tokom protesta u centru Moskve, a novinar Rojtersa rekao je da je video kako ga policija privodi u Tverskoj ulici i smešta ga u policijski kombi.

 

 

Na stotine opozicionih demonstranata, prema njegovim rečima, okupilo se oko policijskog kombija pokušavajući da spreči policiju da odvede Navaljnog.

 

Britanska agencija je ranije prenela da je nekoliko desetina ljudi uhapšeno na protestima širom Rusije nakon što je opozicija pozvala ljude da izađu na ulice u znak protesta zbog korupcije i da zatraže ostavku premijera Dmitrija Medvedeva.

 

Proteste je pokrenuo opozicioni lider Aleksej Navaljni, a u fokusu su njegove nedavne tvrdnje da premijer Medvedev poseduje niz kuća, jahti i vinograda.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

SILA 6.epizoda: Ovo je novi jastreb u srpskom jatu!

 


 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...