(VIDEO) NEMCI MARŠIRALI PROTIV ISLAMIZACIJE, NATO I ERDOGANA: Desničari opet uznemirili duhove
Foto: AP

Protest

(VIDEO) NEMCI MARŠIRALI PROTIV ISLAMIZACIJE, NATO I ERDOGANA: Desničari opet uznemirili duhove

Planeta -

Desetine pristalica desničarskog porketa PEGIDA marširalo je Nirnbergom na protestu protiv imigracione politike i nedavnih prozivki turskog predsednika Erdogana na račun Nemačke i nacizma.

Ovaj događaj je obeležilo nošenje nacionalnih i stranačkih simbola, ali su istovremeno bile prijavljene i kontra-demonstracije od lokalne organizacije "Nacistop". Sve je prošlo bez sukoba.

Na plakatima PEGIDE Nemci su pozvani da se "probude" ukoliko ne žele da vide vladavinu šerijatskog zakona u bliskoj budućnosti zemlje.

"Šerijatski zakon će postati vrhovni zakon. Ustav će se završiti na gomili istorijskog đubreta. Da li želite to? Onda se probudite!", pisalo je na jednoj paroli.

Aktivisti su takođe osudili NATO i EU pozivajući na "otpor prema ratnohuškačkom NATO-u i diktaturi EU".Organizatori su podsetili i na nedavnu retoriku turskog lidera Redžep Tajipa Erdogana, koji je povukao paralelu između Trećeg rajha i moderne Nemačke.

Jedan od govornika Majkl Sturcenberger napao je Erdogana, optužujući ga da je "jedini koji koristi nacističku praksu", navodeći da je turski lider, poznat po svom autoritarnim sklonostima, "kopirao preuzimanje vlasti poput Hitlera".

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track