ČAK I CNN PRIZNAO DA JE HAJKA JALOVA: Trampov zet nije razgovarao o antiruskim sankcijama
Foto: Reuters

Lov na veštice

ČAK I CNN PRIZNAO DA JE HAJKA JALOVA: Trampov zet nije razgovarao o antiruskim sankcijama

Planeta -

Džared Kušner, zet i savetnik predsednika SAD Donalda Trampa, šef ruske VEB banke Sergej Gorkov i ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak na sastancima nisu razgovarali o antiruskim sankcijama, priznaje CNN.

Kušner će i na predstojećim saslušanjima u Senatu objasniti da su ti susreti bili svojevrsna savetovanja kako bi se pronašao dobar posrednik u odnosima sa Rusijom.

Neimenovani izvor navodi i da se Kušner trudio da uspostavi nezvanične veze sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kao što je to radio Trampov prelazni tim sa mnogim drugim liderima sveta.

"Tokom prelaznog perioda nova američka administracija je tražila puteve kako da uspostavi kontakt sa stranim liderima i tom prilikom organizovano je na desetine različitih sastanaka", citira ga CNN.

Predstavnici republikanaca i demokrata u Obaveštajnom odboru Senata SAD saopštili da je Trampov zet Džared Kušner dobrovoljno pristao na razgovor u vezi sa navodima o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine. Odbor je saopštio da zasad nije odlučeno kada će Kušner svedočiti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: U ovim "čudovištima" se voze predsednici najvećih sila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track