(VIDEO) VETERAN IZ II SVETSKOG RATA POSTAO ŽENA: Čekao da napuni 90 godina, pa onda odlučio
Foto: Printscreen Youtube

Transrodnost

(VIDEO) VETERAN IZ II SVETSKOG RATA POSTAO ŽENA: Čekao da napuni 90 godina, pa onda odlučio

Planeta -

Vojni veteran iz Drugog svetskog rata u svojoj je devedesetoj godini života shvatio da je žena.

Patricia Dejvis, iz engleskog Lečestera, nakon godina skrivanja odlučila je da javno prizna da se oseća kao žena. Još od svoje treće godine života znala je da je žensko, ali je živela u strahu od toga šta će reći porodica i društvo, piše Dejli mejl.

Prošle godine je odlučila da "pređe" na ženski pol i počela s medicinskom primenom ženskih polnih hormona - estrogena. Penzionisani fotograf služila je vojsku između 1945. i 1948. godine, a tvrdi da želi da doživi stotu kao i njena ujna.

"Osećala sam se kao da mi je pao ogroman teret s leđa. Živela sam u laži i bila tiha, sve dok nisam rekla nekim komšijama. Njihov savet je bio: Ne brini, sve dok si srećna", kaže Patricia, rođena kao Piter. Priznaje da se u mladosti igrala sa ženskim igračkama i želela da bude vila, što njenim roditeljima nije bilo čudno.

"Oduvek su me privlačile žene, ali ne u seksualnom smislu. Želela sam da budem poput njih, a to što nisam mogla do sada me nije sputavalo. Uvek sam gledala na vedru stranu života sa svojim ludim smislom za humor".

U vojsci je bila tri godine, sredinom četrdesetih godina prošlog veka, a udala se nekoliko meseci nakon odsluženog vojnog roka. Tokom boravka u vojnim snagama, bila je na Dalekom istoku, u Indiji, istočnoj Africi i Palestini. Tvrdi da u ono vreme transseksualnost nije bila previše poznata i da bi bila klasifikovana kao homoseksualac, a verovatno i završila u zatvoru.

Patricia, bivši Piter, bila je u braku 63 godine, a njena supruga preminula je pre šest godina. Nakon priznanja, Patricia se učlanila u grupu podrške transseksualnim osobama, a ljudi su njenu veliku životnu promenu prihvatili pozitivno.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track