LJUBAVNI OBRAČUN U TREĆEM DOBU: Penzioner (67) se oružjem udvarao bivšoj (72)
Foto: Facebook/Bild

Sprečila ga ograda

LJUBAVNI OBRAČUN U TREĆEM DOBU: Penzioner (67) se oružjem udvarao bivšoj (72)

Planeta -

Albert B. (67) je osam sati bespomoćno visio na ogradi na kojoj mu se zaglavila noga. Penzioner je hteo oružjem da napadne i svoju bivšu devojku Doris M. (72) iz Erftštata.

Albert je uhodio ženu, ali je, dok se penjao po ogradi, pao i zaglavio. Pretila mu je amputacija ali lekari su mu uspeli da spasu nogu.

Albert je živeo s Doris, a onda su se razišli. Doris ga je ostavila i dala mu je čak 140.000 evra samo da ju pusti na miru. On je kupio Mercedesov kabriolet E-klase, ali i dalje ju je uhodio.

Dobio je zabranu prilaska, ali se toga nije držao. Krajem aprila 2016. bivšoj je devojci poslao SMS u kom joj je napisao da će uskoro da umreti i da će "dobiti metak među oči". Doris je bila traumatizirana i počela je da pati od depresije. Albert ju je dnevno zvao i do 500 puta.

Albert je na Dan žena obukao uniformu i otišao ka Doris. Poneo je oružje koje je bilo napunjeno, a sa sobom je uzeo još 90 metaka. Ali, kada se penjao preko ograde noga mu je zapela oko vrha i prekinut mu je dotok krvi. Zapleo se i u uže kojim je hteo da se popne. Remen koji je takođe beo deo penjačke opreme, zapeo je na ogradi.

Albert je sve priznao pred sudom u utorak. Tužioci su za njega tražili deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva. Ali sudija mu je dao dve godine i devet meseci zatvora zbog praženja, nanošenja telesnih povreda i ilegalnog posedovanja oružja. U pritvoru je bio 11 meseci, a u utorak je izašao iz zatvora i na slobodi će biti sve dok ne dobije pismenu odluku o zatvoru.

Doris M. je šokirana i boji se da bi je Albert mogao da ubije. Albert je obećao da će Doris ostaviti na miru, a policija je obaveštena o tome da je pušten i pratiće ga, piše Bild.

(24 sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track