(VIDEO) OKRŠAJ U BRISELU: Sukob Erdoganovih pristalica i opozicije, ima povređenih!
Foto: Printscreen Youtube

Intervenisala policija

(VIDEO) OKRŠAJ U BRISELU: Sukob Erdoganovih pristalica i opozicije, ima povređenih!

Planeta -

Nekoliko osoba je povređeno i prevezeno u bolnicu, nakon što su se pristalice turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i pristalice turske opozicije sukobile ispred zgrade turskog konzulata u Briselu.

Sukob je izbio između pristalica i protivnika turskog režima na javnoj prometnici ispred turskog konzulata. Povređene osobe prevezene su u bolnicu.

Belgijski premijer Čarles Mišel je u četvrtak uveče osudio incident na Tviteru. "Belgijska vlada zalaže se za nultu toleranciju prema nemirima u vezi s turskim referendumom. Oštro osuđujem nasilje ispred konzulata".

Incident se dogodio u trenutku kada Turci koji žive u Belgiji mogu od 27. marta do 9. aprila u konzulatima u Briselu i Antverpenu da glasaju na referendumu o proširenju ovlašćenja turskog predsednika.Policija nije saopštila ništa o broju povređenih ni o vrsti njihovih povreda. Briselsko državno tužilaštvo sprovodi istragu.

Firat, novinska agencija bliska kurdskim separatistima u Turskoj, saopštila je da su tri osobe kurdskog porekla koje su došle da glasaju izbodene nožem u tim izgredima za koje su, tvrdi agencija, odgovorni pristaše AKP-a, islamsko-konzervativne stranke na vlasti u Turskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track