ZVANIČNICI EU UPUTILI PODRŠKU RUSIJI: Naše misli su na narodom Rusije
Foto: AP

Posle terotističkog napada

ZVANIČNICI EU UPUTILI PODRŠKU RUSIJI: Naše misli su na narodom Rusije

Planeta -

Evropski zvaničnici uputili su poruke podrške ruskom narodu nakon eksplozije u jednom od vagona u metoru u Sankt Peterburgu.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini rekla je da su misli svih ministara spoljnih poslova EU sa narodom Rusije.

"Pratimo vesti iz Sankt Peterburga, zajedno sa svim ministrima spoljnih poslova EU. Naše misli su sa svim narodom Rusije", navela je Mogerini na svom nalogu na Tviteru.

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak naveo je na Tviteru da je "šokiran" time što je deset osoba ubijeno, a više desetina ranjeno u metrou u eksploziji u Sankt Peterburgu."Moramo da se borimo protiv terorizma gde god diže svoju ružnu glavu!", poručio je Lajčak.

Na toj društvenoj mreži se oglasio i Štefan Zajbert, portparol nemačke kancelarke Angele Merkel, ocenivši da je "jeziva vest" stigla iz Sankt Peterburga i poručivsi da su misli Nemaca sa porodicama nastradalih.

Eksplozija se dogodila u vozu koji se kretao između dve metro stanice u Sankt Peterbugru.Portparol ruskog Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma potvrdio je da je deset osoba poginulo u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu, a portparol gradskog guverenera Andrej Kibitov rekao je da je najmanje 50 osoba povređeno u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije danas da se razmatraju svi uzroci današnje eksplozije u metrou u Sankt Peterburgu, uključujući terorizam, javio je Rojters.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track