POHAPŠENI HAKERI GANGSTERI: Afrička banda ucenjivala zvaničnike Bele kuće
Foto: Profimedia, 0309244979

Akcija u Dubaiju

POHAPŠENI HAKERI GANGSTERI: Afrička banda ucenjivala zvaničnike Bele kuće

Planeta -

DUBAI - Policija Dubaija uhapsila je strane hakere koji su ucenjivali pet viših zvaničnika Bele kuće, saopštili su državni mediji Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Policija te zemlje za sada se nije oglašavala tim povodom, kao ni Bela kuća.

List Bajan preneo je izjavu majora Sauda al Halidija iz odeljenja za sajber kriminal policije Dubaija da je "afrička banda" hakovala mejlove pet zvaničnika i "dokopala se veoma poverljivih podataka". On je dodao da su hakeri zatim tražili novac od hakovanih zvaničnika šaljući im preteće mejlove. SAD su potom zatražile pomoć od policije Dubaija.

Al Halidi je takođe rekao da su počinioci nađeni za dva sata u stanu u emiratu Adžman. On je takođe saopštio da je uz pomoć lokalnih vlasti uhapšeno troje osumnjičenih.

"Hakeri su isprva pružili otpor policiji, ali su na kraju uhapšeni", saopštila je televizija Dubai jedan. Kriminalci su starosti od 24 do 26 godina i posedovali su listu pet miliona bankovnih računa, kao i softver za hakovanje i milione dolara, rekao je Al Halidi. Za sada nije objavljeno koji zvaničnici Bele kuće su napadnuti, ali je Al Halidi rekao da će osumnjičeni verovatno biti predati SAD radi suđenja.Ambasada SAD u Abu Dabiju se nije oglašavala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja