Najnovije vesti

OVO PENTAGON SPREMA ZA SIRIJU: Sve vojne mogućnosti o kojima razmišljaju...
Foto: AP 11 9 2015

Razmišljaju o tome

OVO PENTAGON SPREMA ZA SIRIJU: Sve vojne mogućnosti o kojima razmišljaju...

Planeta

Pentagon predstavlja širok dijapazon vojnih rešenja za moguće učešće američke vojske u Siriji, nakon napada u kome se sumnja da je korišćeno hemijsko naoružanje, saopštio je danas jedan zvaničnik SAD.

Neke od mogućnosti su napadi da se prizemlji sirijsko ratno vazduhoplovstvo, rekao je zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman.

 

Šef Pentagona Džejms Matis predstaviće rešenja predsedniku SAD Donaldu Trampu i zvaničnicima njegove administracije kao odgovor na zahteve Bele kuće, navodi zvaničnik za AFP.

 

Pentagon već duže vreme ima pregršt vojnih rešenja za Siriju, a SAD od 2014. godine vazdušnim napadima gađaju ekstremiste na severu Sirije.

 

 

Rusija od 2015. godine snažno podržava predsednika Sirije Bašara Al-Asada, stoga će bilo kakav pokušaj prizemljavanja sirijskog ratnog vazduhoplovstva imati posledice i po Rusiju, a može doći i do neželjene pogibije ruskog osoblja na zemlji, navodi AFP.

 

Viši republikanski senatori Lindzi Grejem i Džon Mekejn rekli su da Asad pokušava da testira Trampovu administraciju i da SAD moraju hitno reagovati.

 

"Asad je prešao liniju korišćenjem hemijskog oružja. Poruka od SAD mora glasiti da to neće biti tolerisano. Moramo pokazati da nijedna strana sila ne može da štiti Asada sada. Mora platiti cenu za ovaj užasan napad", rekli su senatori u zajedničkom saopštenju.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...