PROCURILE SLIKE IZ SIGURNE SOBE BELE KUĆE: Ovo je Trampov ratni štab, oni su odlučivali o napadu

Odavde je gledao napad na Siriju

PROCURILE SLIKE IZ SIGURNE SOBE BELE KUĆE: Ovo je Trampov ratni štab, oni su odlučivali o napadu

Planeta -

VAŠINGTON - Portparol Bele kuće Šon Spajser objavio je na Tviteru fotografiju sa sastanka zvaničnika američke administracije i predsednika Donalda Trampa uoči vazdušnog napada na sirijsku vojnu bazu Šarijat.

Na njoj se vidi kako desetak najviših savetnika zajedno sa Trampom sedi za malim stolom u sigurnoj sobi Trampove rezidencije Mar-a-Lago na Floridi.

Sa njegove leve strane sedi državni sekretar Reks Tilerson, sa desne, pomalo iznenađujuće, ministar trgovine Vilbur Ros i ministar finansija Stiv Menušin, prenose američki mediji. Tu su i Trampov zet Džared Kušner, strateg Stiv Benon, šef kabineta Bele kuće Rejns Pribus, savetnik za nacionalnu bezbednost H. R. Mekmaster, kao i još nekoliko savetnika.Na fotografiji je i jedna žena - Dina Pauel, zamenica savetnika za nacionalnu bezbednost.

Smrt uživo... Barak Obama sa saradnicima prati prenos likvidacije Osame bin Ladena
Smrt uživo... Barak Obama sa saradnicima prati prenos likvidacije Osame bin Ladena

Ministar na vezi

Ministar odbrane Džejms Matis, potpredsednik Majk Pens i general Džozef Danford uključili su se preko video-veze na sastanak. Slika je podsetila na fotografiju bivšeg predsednika Baraka Obame i njegovog najužeg kruga saradnika 2011. dok su posmatrali kako se odvija akcija ubistva Osame bin Ladena.

Mezimica se oglasilaIVANKA: PONOSIM SE OCEMIvanka Tramp, ćerka američkog predsednika i savetnica u Beloj kući, izjavila je da se ponosi svojim ocem posle američke akcije u Siriji.- Vremena u kojima živimo traže teške odluke. Ponosna sam na oca što je odbio da prihvati užasne zločine protiv čovečnosti - napisala je ona na svom Tviter nalogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track