PRIČA KOJA JE ŠOKIRALA PLANETU: Policajac otkrio šta mu je rekla ćerka monstruma Fricla!
Foto: Printscreen Youtube

Jezivo

PRIČA KOJA JE ŠOKIRALA PLANETU: Policajac otkrio šta mu je rekla ćerka monstruma Fricla!

Planeta -

Priča iz austrijskog gradića Amstetena iz aprila 2008. godine potresla je čitav svet. Tada je otkriveno da je Jozef Fricl čak 24 godine u podrumu ispod svoje kuće držao zatočenu svoju ćerku Elizabet.

Monstruozni otac je sve vreme maltretirao i silovao Elizabet, a tokom svih tih godina rodila mu je i šestoro dece. Priča je izašla na videlo kada se jedno dete razbolelo, te je Friclnevoljno pristao da ga odvedei u bolnicu. Tamo su lekari utvrdili da je tu nešto sumnjivo, sve su prijavili policiji koja je posle razotkrila dvostruki život monstruma Fricla.

On je na ekspresnom suđenju dobio doživotni robiju i do kraja života će biti iza rešetaka bez ikakvog društva. Naime, odmah u startu je premešten u izolovani deo zatvora gde nema dodira sa ostalim zatvorenicima. Iz razumljivih razloga, naravno...

Sa druge strane, Elizabet sa svojom decom živi na tajnoj lokaciji i nikada nijedna njena reč nije izašla u javnost. Međutim, posle osam godina progovorio je Vilibald Rajtner, policajac koji je u aprilu 2008. godine obavio prvi razgovor sa Elizabet Fricl nakon što je prvi put posle 24 godine izašla iz Friclove katakombe. Policajac je za potrebe dokumentarnog filma na Channel 5 otkrio koje su bile prve reči izmučene žene.

"Prvo nije ništa govorila. Samo je spomenula da joj niko neće verovati šta se dogodilo", rekao je Rajtner.

Policija je zatim promenila taktiku i po prvi put rekla Elisabet da je ona možda žrtva u celoj priči. Ona je reagovala slično kao ranije.

"Kad bih vam tačno ispričala sve što se događalo, ne biste mi verovati", rekla je.

"Prvo što je tražila jeste da ga nikad više ne vidi. Naravno, želja joj je ispunjena. Nikada više nije spomenula reč "otac", govorila je "on". Bila je u smrtnom strahu da joj niko neće verovati, te da će svi poverovati u Jozefovu verziju. U dokumentarcu je intervjuisan i psihijatar Hejdi Kastner koji je razgovarao s Friclom uoči suđenja.

"On veruje da je "rođeni silovatelj". Svojim rečima je opisivao svoju želju za dominacijom, seksualnom dominacijom. Nije mogao da objasni zašto je to radio, samo je govorio da je to osećao, da je želja za dominacijom oduvek bila u njemu", kaže Kastner.

Kad su ga pitali šta misli o Friclu, Rajtner je odgovorio:

"On nije ljudsko biće."

Sa druge strane, sa Elizabet je ostao u prisnim odnosima.

"Predivna i hrabra žena. Redovno čestitamo praznike jedno drugom, a ona mi stalno spominje da je beskrajno zahvalna policiji na svemu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Da li Saša Janković osniva stranku?

(Jutarnji.hr/Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track