(VIDEO) MLADI MILIONER JE NAPUSTIO ŠKOLU SA 11 GODINA: Sada ima 18, i svi ga traže
Foto: Youtube Screenshot Factory TV

Čudo od deteta

(VIDEO) MLADI MILIONER JE NAPUSTIO ŠKOLU SA 11 GODINA: Sada ima 18, i svi ga traže

Planeta -

Većina dece starosti 11 godina samo želi da što pre uradi domaći kako bi mogli da se nesmetano zabavlja sa prijateljima.

Ben Tauers iz britanskog Gillingema sa 11 je godina osnovao dizajnersku kompaniju Tauer Dizajn.

Ta kompanija je na početku Benu bio samo izvor džeparca ali danas u kompaniji koju predvodi 18-godišnji

Tauers rade 22 osobe, kompanija ima kancelarije u Manšesteru, Kentu i Londonu.

A kako piše britanski San, Tauers je upravo dogovorio spajanje svoje kompanije sa velikom kompanijom Zest ko je je procenjeno više miliona funti.

Tauers je na spajanju radio skoro godinu dana te se smatra da će ono Zestu i Tauer Dizajnu prihod povećati za 50 odsto. Tačnije, prihodi bi trebali da narastu na 3,5 miliona funti do kraja 2018. godine.

Ovo nije prvi put da se Tauers pojavljuje u medijima.

Mladi preduzetnik je prošle godine bio na čelu Tajmsoce liste mladih i uspešnih liste pa je imenovan mladim preduzetnikom godine na nagradama KEiBA. Čak ga je i milijarder Ričard Brenson proglasio jednim od 'najuzbudljivijih preduzetnika Velike Britanije'.

Tauers je 2015. godine napustio školu tako što je sam sebe zaposlio kao pripravnika. To je morao da napraviti jer je bilo protivzakonito napustiti školu sa 17 godina.

Ali posao mu je međutim bio toliko uspešan da je jednostavno morao da napusti školu. Neki mu, povlačeći paralelu sa spomenutim Brensonom, koji je takođe napustio školovanje, predviđaju blistavu preduzetničku karijeru.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track