Ahmadinedžad: Povlačim se iz politike 2013. posle isteka mandata

Ahmadinedžad: Povlačim se iz politike 2013. posle isteka mandata

Planeta -
Predsednik Irana je najavio da će se vratiti naučnom radu na univerzutetu, da će biti politički aktivan na fakultetu, ali da neće osnovati političku partiju

FRANKFURT - Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da će se povući iz političkog života pošto mu 2013. godine istekne predsednički mandat. "Dva mandata su dovoljna", rekao je Ahmadinedžad za nemački list Frankfurter algemajne zontagscajtung (Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung). On je kazao da neće slediti primer svog ruskog kolege, Vladimira Putina, odnosno da se neće kandidovati na predsedničkim izborima 2017. godine.

Predsednik Irana je najavio da će se vratiti naučnom radu na univerzutetu, da će biti politički aktivan na fakultetu, ali da neće osnovati političku partiju. Vladimir Putin bio je predsednik Rusije u dva navrata, a pošto ruski ustav zabranjuje više od dva uzastopna predsednička mandata, prethodne četiri godine bio je premijer, a na poslednjim izborima ponovo je izabran za predsedniika Rusije. Prema iranskom ustavu, predsednik države može da ima samo dva mandata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja