Mrtva trka Mubarakovog i kandidata Muslimanske braće!

izbori u Egiptu

Mrtva trka Mubarakovog i kandidata Muslimanske braće!

Planeta -
Drugi krug predsedničkih izbora održan je uz veliko prisustvo policije i vojske širom zemlje

KAIRO - Na osnovu četvrtine obrađenih glasova, u današnjem drugom krugu predsedničkih izbora u Egiptu kandidat Muslimanske braće Mohamed Mursi ima neznatnu prednost nad protivkandidatom Ahmedom Šafikom, bivšim predsednikom vlade svrgnutog režima Hosnija Mubaraka, saopštila je ta islamistička partija. Predstavnici Muslimanske braće su naveli da je Mursi dobio oko 51 odsto glasova, dok je za Šafika glasalo oko 49 procenata egipatskih glasača, preneo je Rojters.

Drugi krug predsedničkih izbora održan je uz veliko prisustvo policije i vojske širom zemlje. Pobednik drugog kruga izbora postaće četvrti predsednik Egipta od svrgavanja monarhije pre gotovo 60 godina. Ko god od dvojice kandidata da pobedi, naslediće tešku bezbednosnu i ekonomsku situaciju i oštro podeljenoj zemlji.

Prvi krug predsedničkih izbora u Egitpu održan je u maju i u njemu je učestvovalo 13 kandidata. U trci su bili islamisti protiv sekularista i nosioci promena protiv pripadnika bivšeg režima, ali nijedan nije osvojio većinu, pa je drugi krug održan 16. i 17. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja