RUSIJA TRAŽI SVOJE: Lavrov rekao Tilersonu da SAD vrate imovinu koju su uzeli pod Obamom
Foto: Fonet 12.04.2017.

Pošteno

RUSIJA TRAŽI SVOJE: Lavrov rekao Tilersonu da SAD vrate imovinu koju su uzeli pod Obamom

Planeta -

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Reks Tilerson u telefonskom razgovoru su se dogovorili da što pre počne sa radom grupa za traženje puteva rešavanja krize bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Lavrov je tokom razgovora sa Tilersonom naglasio potrebu vraćanja nezakonito oduzete imovine Rusije u SAD za vreme administracije Baraka Obame.

On je izrazio žaljenje što se SAD protive inicijativi da se u Siriju pošalju inspektori radi proveravanja informacija o korišćenju sarina u Han Šeihunu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Lavrov je izrazio žaljenje zbog toga što su SAD bile protiv inicijative Rusije u Organizaciji za borbu protiv hemijskog oružja o slanju u Siriju inspektora koji bi proverili tvrdnje o upotrebi sarina u Han Šeihunu 4. aprila i o postojanju otrovnih supstanci u sirijskoj avio-bazi Šairat. Sagovornici su se dogovorili da daju nalog da se još jednom prouči mogućnost organizacije istrage o tom incidentu pod okriljem OZHO“, navodi se u saopštenju.

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track