(VIDEO) LOKALNI BOGOVI KOKAINA IZREŠETANI NA ULICI: Ubijena dva glavna narko-dilera u Meksiku
Foto: Printscreen YouTube

Obračun

(VIDEO) LOKALNI BOGOVI KOKAINA IZREŠETANI NA ULICI: Ubijena dva glavna narko-dilera u Meksiku

Planeta -

MEKSIKO SITI - Dvojica glavnih narko-dilera ubijena su u subotu u akciji federalnih snaga u državi Tamaulipas, na granici prema SAD.

Bezbednosni porparol Tamaulipasa izjavio je da su dileri ubijeni u subotu u odvojenim akcijama i su iza njih po auto-putevima ostala izgorela vozila.

Huan Loisa Salinas, poznatiji kao Komandante Toro, ubijen je u sukobu sa marincima u gradu Rejnoza, na samog granici sa SAD. On je, navodno bio lokalni lider Zalivskog kartela u Rejnozi. Vlasti su više puta pokušavali da ga uhapse, što je dovelo do učestalih razmena vatre sa kartelom. Salinas je ukaljao ruke dečjom krvlju - direktno je odgovoran za smrt četvoromesečne bebe.

Portparol Državne bezbednosti Meksika, Luis Alberto Rodrigez, rekao je da su postavljene 32 blokade na autoputu i ulicama. U 11 od tih blokada korisćeni su automobili, koji su obično ukradeni, a potom i zapaljeni.

Pored Loisa Salinasa, u Siudad Viktoriji, glavnom gradu Tamaulipasa, u pucnjavi je ubijen i Fransisko "Pančo" Kareon, lokalni lider rivalskog kartela "Zetas".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track