(FOTO) BILIONI ISPOD ČIZME: Ruska vojna baza na Arktiku leži na neverovatnim količinama NAFTE!
Foto: Profimedia

PUTIN SLAVI

(FOTO) BILIONI ISPOD ČIZME: Ruska vojna baza na Arktiku leži na neverovatnim količinama NAFTE!

Planeta -

Za sada, vojna baza Trefoil može da primi 150 vojnika, specijalne snage i borbene avione Su-34

Arktička vojna baza Trefoil mogla bi da učini Rusiju neverovatno bogatom - prema najnovijim procenama, oblast na kojoj se objekat nalazi leži na 35 biliona dolara vrednoj nafti, piše Newsweek.rs.Za sada, Trefoil može da primi 150 vojnika, specijalne snage i borbene avione Su-34. Baza je izgrađena tako da podnosi ekstremno hladne uslove.

Baza leži na ostrvu Aleksandra u arhipelagu Franjo Josif. Opremljena je velikim brojem prostorija s posebnom namenom, kap što su autonomno napajanje, specijalna skladišta, garaže i kontrolne sobe.

Pogledajte još na portalu Newsweek.rs:EKSKLUZIVNO Prvi intervju Biljane Stankov, lične sekretarice ubijenog premijera: Da je Ðinđić živ, Srbija nikada ne bi ovako izgledalaRUSKI KOMERSANT TVRDI: Sastanak Putin Tramp konačno u majuBORBA S GRANIČARIMA, VUKOVIMA I LEDOM: Ovi su šverceri alkohola koji pokreću ilegalni noćni život Teherana (FOTO)VAŠE LICE IZ ISTORIJE: Ova aplikacija vam pomaže da nađete svog 2.000 godina starog blizancaOTKRIĆE VELIKO 100.000 GODINA: Ljudi su živeli u Severnoj Americi pre Homo sapiensa! (FOTO, VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja