RUSI DIGLI BORBENU GOTOVOST PVO ZBOG SEVERNE KOREJE: Sve pažljivo pratimo, povećana opasnost od rata
Foto: AP

Za svaki slučaj

RUSI DIGLI BORBENU GOTOVOST PVO ZBOG SEVERNE KOREJE: Sve pažljivo pratimo, povećana opasnost od rata

Planeta -

PVO Rusije se nalazi u stanju povećane borbene gotovosti, zbog raketnog lansiranja Severne Koreje, tvrdi predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Ozerov.

„Rusija veoma pažljivo prati događaje u Severnoj Koreji. Ruski PVO na Dalekom istoku se nalazi u stanju povećane borbene gotovosti. Mi kontrolišemo vazdušni prostor u zoni odgovornosti vazdušnih snaga Rusije“, rekao je senator.

Prema njegovim rečima, Rusija zna da nije meta raketnih testiranja Severne Koreje.„Međutim, sa druge strane, tehnika je tehnika, i naša vojska radi sve što je do nje da u slučaju vanredne situacije ne dozvoli nenamerni pad rakete na teritoriju Rusije“, izjavio je Ozerov.

Još jedno u nizu testiranje balističke rakete Severne Koreje povećava opasnost vojnog konflikta u regionu, izjavio je Viktor Ozerov.

„Očigledno da svako takvo lansiranje nije korak ka smanjenju napetosti, naprotiv, samo je pojačava. To povećava opasnost od vojnog konflikta, budući da se američki i japanski brodovi nalaze u Japanskom moru“, rekao je senator.

Zajedno s tim, on je izrazio nadu da predsednik SAD Donald Tramp neće obeležiti 100 dana svog boravka na mestu predsednika udarom na Severnu Koreju.

Severna Koreja izvršila je sinoć raketnu probu iz regiona severno od prestonice Pjongjanga. Raketa se ubrzo nakon poletanja raspala, saopštila je južnokorejska vojska, javila je agencija „Jonhap“.

(Sputnjik)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Kurir TV) SILA 2. epizoda - Poređenje ruskog S 300 i kineske kopije HQ-9

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track