ŠOKANTNO: Severna Koreja se sprema za NUKLEARNI RAT zbog slanja američkih bombardera
Foto: Reuters

Uzavrela situacija

ŠOKANTNO: Severna Koreja se sprema za NUKLEARNI RAT zbog slanja američkih bombardera

Planeta -

Severna Koreja optužila je danas Sjedinjene Američke Države da guraju Korejsko poluostrvo na ivicu nuklearnog rata nakon što su dva američka bombardera održala zajedničke vežbe sa vazduhoplovnim snagama Južne Koreje i Japana.

Severna Koreja je saopštila da su američki bombarderi izveli "vežbu bacanja nuklearne bombe na veće mete" na njenoj teritoriji u isto vreme dok Tramp i drugi "američki ratni huškači" pozivaju na preventivne nuklearne udare na Pjongjang.

"Bezobzirna vojna provokacija gura situaciju na Korejskom poluostrvu ka ivici nuklearnog rata", objavila je severnokorejska zvanična novinska agencija KCNA, prenosi Rojters.

Dva američka supersonična bombardera B-1B dopremnjena su u ponedeljak na Korejsko poluostrvo tokom zajedničke vežbe američkih i južnokorejskih i japanskih vazdušnih snaga.

Američke vzduhoplovne snage navele su u saopštenju da su bombarderi poletli iz Guama da bi učestvovali u zajedničkim vežbama američkih, japanskih i južnokorjeksih vazdušnih snaga.

Prema rečima portparola južnokorejskog Ministarstva odbrane Muna Sang-gjuna, dopremanje američkih bombardera bilo je odgovor na provokaciju Severne Koreje i pretnju, koju predstavlja njen nuklearni i raketni program, preneo je Rojters.

SILA 10. epizoda: Kakvom bombom Severna Koreja preti SAD?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track