(FOTO +18) GOLA SE SLIKALA NA SVETOJ PLANINI I TEŠKO JE OSKRNAVILA: Navukla gnev pola Novog Zelanda
Foto: Printscreen Facebook

(FOTO +18) GOLA SE SLIKALA NA SVETOJ PLANINI I TEŠKO JE OSKRNAVILA: Navukla gnev pola Novog Zelanda

Planeta -

Golišava fotografija Instagram modela i bivše "zečice" Džajlejn Kuk na vrhu svete planine u Novom Zelandu izazvala je žestoku debatu između onih koji brane "umetnički izraz" i poštovanje kulture i tradicije.

Kukova (25), koja je Novozelanđanka, vratila su u domovinu sa fotografom Džošom Šavom i odlučila da se fotografiše na vrhu svete planine Taranaki.

"Fotografije nisu sirove ni eksplicitne na bilo koji način. Imali smo predstavu o istoriji planine i prilično smo to ispoštovali. Biti obnažen nije nešto agresivno u bilo kom smislu. To je prirodno i čisto, i u vezi slobode", rekla je Kukova.

Međutim, reakcije na očigledno nepoštovanje svete zemlje Maora bile su očekivane.

"Mogu da zamislim da će biti nekoliko komentara od ljudi koji će reći "šta je loše u tome? Koga briga?". Ali, takođe, imam rođake koji su bili prilično uznemireni u vezi sa tim. Oni to smatraju nepoštovanjem prema planini", rekao je maorski akademik Denis Ngavare, a prenosi Staf.

Ngaare i njegova porodica se nikada nisu popeli na vrh, jer planina predstavlja njihovog "tupuna", odnosno rođaka.Kukova je i ranije pravila kontroverzne fotografije, pa se tako jednom slikala polugola u hidžabu.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track