(VIDEO) U AMERICI VIŠE NE SMEŠ DA UĐEŠ U AVION: Izbacili porodicu i pretili da će im uzeti dete!
Foto: Printscreen YouTube

Nasilje u avionima

(VIDEO) U AMERICI VIŠE NE SMEŠ DA UĐEŠ U AVION: Izbacili porodicu i pretili da će im uzeti dete!

Planeta -

Posada američkog avio-prevoznika "Delta erlajnz" izbacila je iz aviona porodicu Šir iz Južne Kalifornije preteći im zatvorom i oduzimanjem deteta zato što nisu hteli da ustupe sedište koje su kupili za svog sina (2) - jer im je trebalo.

Širovi, koji žive uHantington biču, leteli su prošle sedmice sa Havaja za Los Anđeles kad im je osoblje zatražilo da sinčića uzmu u krilo, a sedište ustupe.

Širovi su odbili da daju sedište, a onda im je posada zapretila zatvorom.

"Morate da ustupite sedište ili ćete u zatvor, i žena će vam u zatvor, a decu će vam oduzeti", prepričava ovaj užasni događaj Brajan Šir, otac porodice. Njegova supruga Britani kaže da su znali da su u pravu, ali posada im je stravično pretila.

"Majci kao ja, sa bebama starim jednu godinu i dve godine, nije važno da li je to istina ili ne. Zastrašili su me", kaže ona.

Stjuardesa ubeđuje Brajana Šira (sa kačketom) da će biti uhapšen (Foto: Printscreen YouTube)
Stjuardesa ubeđuje Brajana Šira (sa kačketom) da će biti uhapšen (Foto: Printscreen YouTube)

"Kažete da moram da ustupim mesto nekom drugom iako sam ga platio", govori Brajan Šir na snimku postavljenom na JuTjubu.

"Tako je", kaže jedna stjuardesa, na šta on kaže da onda mogu da ga izbace iz aviona s porodicom.

"Znači, to će biti savezni prekršaj i vi i vaša supruga završićete u zatvoru, a vaša deca će biti sjebana", kaže druga stjuardesa.

Širovi su kupili sporno sedište, samo što na njemu nije sedeo njihov najstariji sin Mejson, koji je ranije otišao kući, nego najmlađi sin, beba Grejson. Ali "Delta erlajnz" je prebukirala let, pa su pošto-poto hteli da izboksuju to mesto i pozivali su se na to što na sedištu ne sedi osoba čije je ime na karti. Oko ponoći je posada celu porodicu izbacila iz aviona. Širovi su morali da plate 2.000 dolara za prenoćište u hotelu, pa su sutra ušli u avion druge kompanije.

I tek kad su Širovi postavili ovaj snimak na internet, iz "Delta erlajnza" su iz nazvali da se "raspitaju o slučaju". Ta avio-kompanija konačno je objavila izvinjenje i obećala da će Širovima nadoknaditi troškove.

(ABC7)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja